Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

16 leden van Kempense motorbendes opgepakt na huiszoekingen

Het OM parket Turnhout heeft donderdag in het kader van een grondig onderzoek naar het aanmaken van synthetische drugs 31 huiszoekingen uitgevoerd, waarbij in totaal 16 personen zijn gearresteerd.



Ze verschijnen  donderdagavond en -nacht voor de onderzoeksrechter.

Bij de zaak zijn 2 motorclubs uit Geel en Heist-op-den-Berg betrokken. Er werden een pak geld, synthetische drugs, wapens en machines in beslag genomen.

De huiszoekingen vonden plaats in de regio Geel, Heist-op-den-Berg, Mol en Tessenderlo.

Foto archief / N.

Update 18/11 16u :

Het OM parket heeft vrijdag meer details vrijgegeven over de huiszoekingen en arrestaties in het kader van het onderzoek naar een drugsnetwerk onder Kempense motorbendes. Er werden uiteindelijk 19 personen opgepakt, van wie er 16 door de onderzoeksrechter zijn aangehouden. De spilfiguur is een voormalige vicepresident van motorclub MC Nomads uit Geel.

De man in kwestie, S.J. uit Geel, zou aan het hoofd gestaan hebben van een criminele organisatie die zelf grote hoeveelheden speed aanmaakte en verhandelde. De distributie gebeurde in de ruime regio door leden van verschillende motorclubs. De meesten onder hen hebben volgens het parket al een rijkelijk gevuld strafblad. Er is ook sprake van diefstal en heling.


Deel dit artikel